KabelBodyHealing
Lichaamsgerichte therapie | Magnetiseren | Massage | Healing | Haptonomie

'Wil je jezelf kunnen zijn en de ruimte in nemen met wie jij bent, vrij in jouw lichaam, gevoel en energie?'

Pre- en postnatale begeleiding haptonomie

Tijdens deze haptonomische ouders en kindbegeleiding ben je als  moeder én partner actief betrokken en staat je kindje centraal. Jullie gaan samen een ontdekkingsreis aan waarin je geleerd wordt in contact te komen met je kindje. Met aandacht, zorg en tederheid kun je als partner van buitenaf middels aanraking van de moederschoot en uitnodiging van je kindje dit contact gaandeweg gaan voelen.

Voor de moeder vindt dit veelal van binnenuit plaats. Door zo met respect en gevoel samen te zijn geef je je kind al voor de geboorte  het gevoel van welkom zijn en ook het gevoel van basiszekerheid en basisveiligheid dat ook na de geboorte voelbaar kan blijven. Jullie leren elkaar als het ware al een beetje kennen.

De rol van de partner is groot tijdens de begeleiding. Zo zul je leren hoe je je vrouw kunt helpen je kindje zo te dragen dat het voor je kind de meeste geborgenheid biedt. Ook leer je bijvoorbeeld hoe je zo bij je vrouw kunt zijn dat haar schoot zich kan verzachten waardoor je kindje meer ruimte kan krijgen. En uiteraard reis je door de maanden heen naar de geboorte toe. Een reis waar jullie beiden actief bij betrokken kunnen zijn. Als partner zul je bijvoorbeeld merken dat je daadwerkelijk de pijn van de weeën kunt helpen opvangen.

De haptonomische begeleiding kan geen garantie geven op een soepel verlopende geboorte. Wel kan ik er toe bijdragen dat je deze ontdekkingsreis op jullie eigen wijze, in contact met elkaar, kunt beleven. Met je kind als centraal middelpunt.

De begeleiding vindt als volgt plaats: we beginnen met een kennismakingsgesprek. Wanneer we besluiten om met de begeleiding te starten, kan het aantal sessies voor de geboorte varieëren van 5 tot 9 en na de geboorte zijn er 1 tot 2. Iedere sessie duurt een uur. De  eerste bijeenkomst vindt plaats tussen de 20ste en 24ste week. De laatste in de 37ste of 38ste week van uw zwangerschap. Een sessie vindt gemiddeld eens in de twee weken plaats, waardoor  je  thuis gelegenheid hebt om, het liefst iedere dag, dat wat je geleerd is, eigen te maken.