KabelBodyHealing
Lichaamsgerichte therapie | Magnetiseren | Massage | Healing | Haptonomie

'Wil je jezelf kunnen zijn en de ruimte in nemen met wie jij bent, vrij in jouw lichaam, gevoel en energie?'

INTERACTIE (COMMUNICATIE) TRAINING

- Training in groepsgedrag (TIG ) -

Er zijn veel mensen voor wie het moeilijk is zichzelf te zijn in een groep. Je kunt denken aan je positie in je gezin, - in het team op je werk, bij vergaderingen, enz. Vaak wordt er een scheiding gemaakt tussen wat je voelt en denkt en datgene wat je naar buiten brengt.

In de training gaan we aan de slag om deze scheiding op te heffen. Hoe zou het zijn wanneer je in plaats van je gevoelens vóór je te houden, ze vervolgens leert uit te spreken en in contact te brengen? Of andersom, als je je hart op je tong draagt en zegt wat je denkt, om nu je gevoelens meer bij jezelf te houden? En: wat denken of vinden anderen eigenlijk van je? Hoe ervaar jij anderen? Grenzen komen ook aan bod. Wat levert het je aan energie op om je aan je grenzen te houden? Er worden op een veilige en rustige manier handvatten aangereikt om jezelf te blijven terwijl je  in contact met anderen bent. Aan de hand van begrippen als: vooroordelen, projectie, introjectie, vervloeiing, gaan we op weg. Wat zijn vooroordelen? Wat is projectie? Hoe is het om uit de vervloeiing te stappen en hoe voelt autonomie? In een veilige omgeving is dit allemaal te ontdekken. 

Het is belangrijk duidelijkheid te krijgen in deze begrippen. Men ervaart meer rust en eigenheid, meer mogelijkheden en humor als iemand niet direct in de verdediging hoeft  te ‘schieten’ wanneer iemand kritiek of commentaar heeft.  Bij projectie legt men iets bij de ander wat eigenlijk bij zichzelf hoort. Dit gebeurt veel in het dagelijks leven. Wanneer dit bespreekbaar is, geeft het openheid tussen mensen. Het brengt ze eerder tot elkaar. Mensen kunnen elkaar leren kennen en zichzelf láten kennen. Er ontstaat hierdoor ruimte voor allebei en voor meerderen. Als je je eigen fort niet meer hoeft te verdedigen kan men zich gaan bewegen, hetgeen warmte, levenslust, contact en plezier op kan leveren.  De weg hierna toe gebeurt door oefeningen die speels en interessant zijn.

In de groep kun je hier mee oefenen en de begeleiding en medecursisten helpen je bij dit proces.

Het is mogelijk  individueel of per groep in te schrijven. Te denken valt hierbij aan afdelingen van bedrijven en instellingen, bijvoorbeeld bij onvrede in het team, teambuilding of wanneer er sprake is van veel ziekte- verzuim, burnout (beter nog  daarvóór).

De training duurt 10 dagdelen te verdelen over 5 dagen  of 10 avonden.