KabelBodyHealing
Lichaamsgerichte therapie | Magnetiseren | Massage | Healing | Haptonomie

'Wil je jezelf kunnen zijn en de ruimte in nemen met wie jij bent, vrij in jouw lichaam, gevoel en energie?'

EMOTIONEEL  LICHAAMSWERK 

Vanaf het najaar 2015 geef ik de cursus Emotioneel Lichaamswerk. Dit is een methode die een ander licht werpt op lichamelijk, emotionele en geestelijke leven. Als je ‘te veel in je hoofd zit’, betekent dat eigenlijk dat je ‘te weinig in je lichaam zit’. Je voelt via je lichaam. Veel gevoelens hebben we ieder op onze eigen manier leren onderdrukken en beheersen omdat ze lastig of niet gewenst waren. Dat kost veel energie en geeft spanningen.

Wat geeft Emotioneel Lichaamswerk?

ELW is ontwikkeld om de natuurlijke stroom van emoties weer op gang te brengen en te leren ‘beheren’ in plaats van te ‘beheersen’. Met uitgekiende oefeningen herstellen we de verbinding tussen emoties en het lichaam. Je leert gevoelens gewaar te worden, daarbij stil- en toe te staan en de spanningen en emoties geleidelijk los te laten. Zo ontstaat acceptatie en ruimte voor je verdriet, je levenslust, je boosheid, je kracht, je verlangens, je ontroering…

Je ontdekt je mogelijkheden en ervaart waar je grenzen liggen. Sommige grenzen kunnen worden verruimd waardoor je vrijheid gaat ervaren. Andere grenzen zijn er juist om dichter bij je te halen om je authenticiteit en veiligheid te waarborgen. Je leert je lichaam te gebruiken als een betrouwbaar kompas.

Met technieken om ‘te aarden’ ga je stevig op je benen staan zodat je de gevoelens die het leven met zich meebrengt ‘vanuit je eigen aard’ kunt dragen. Zo ga je ervaren dat je emoties in allerlei situaties kunt ‘gebruiken’ in plaats van dat ‘ze je overkomen’ of dat je er geen contact mee hebt.

Voor wie: voor diegenen die willen kennismaken met ELW en voor diegenen die dit in een groep willen oefenen.
Prijs: € 525,-
Locatie: Centrum de Roos, Amsterdam
De cursus bestaat uit 10 avonden tussen 19.00 – 21.30 uur.

Praktisch:

Iedere avond heeft een thema. We zullen tijdens het eerste deel van de avond veel in beweging zijn. We doen oefeningen die binnen het thema vallen. Het tweede deel van de avond, na de theepauze, doen we over het algemeen iets rustigs wat integrerend werkt. Inspanning, ontspanning en genieten wisselen elkaar op deze manier af. Aan het begin en aan het einde van iedere avond zitten we even bij elkaar om uit te wisselen als daar behoefte aan is. Het oefenen in het verwoorden van je ervaring helpt je bij het ordenen ervan en vergroot je communicatieve vaardigheid. Met andere woorden: je leert jezelf te delen met anderen, waarmee je je mogelijkheden verruimt en je zelfvertrouwen kan groeien. Je kunt de groep als steun gaan ervaren doordat je dingen van elkaar herkent, van elkaar kunt leren en kunt ervaren dat je niet allemaal hetzelfde hoeft te zijn. Ook besteden we aandacht aan het integreren van opgedane ervaringen in het dagelijks leven door te werken met een cd met oefeningen die je mee naar huis krijgt. ELW is geen therapie maar meer een ondersteuning in het verruimen van je zelfkennis en je menselijke vaardigheden. Dit sluit niet uit dat sommige situaties om een therapeutische interventie vragen. Wanneer je tegen thema’s aanloopt, kan je er altijd voor kiezen hier met mij individueel mee aan de slag te gaan.