KabelBodyHealing
Lichaamsgerichte therapie | Magnetiseren | Massage | Healing | Haptonomie

'Wil je jezelf kunnen zijn en de ruimte in nemen met wie jij bent, vrij in jouw lichaam, gevoel en energie?'

SOLK 

 
Allerlei klachten die je dwarszitten, die zich voor doen, waar je last van hebt. Het volgt elkaar op en soms heb je híer last van … dan weer dáár van. Je kunt er geen touw aan vast knopen. Je weet ook niet meer wat nu belangrijk is, wat écht een klacht is en wat niet. Het enige dat je weet is dat het zo niet ophoudt.
In mijn werk probeer ik je mee te nemen door deze warboel van lichamelijke- en emotionele reacties in jezelf. We beginnen eerst met een vragenlijst om te zien wat belangrijk is voor je en wat minder belangrijk is.
Aan de hand daarvan komen er aandachtspunten naar voren waar we mee kunnen werken. We onderzoeken, kijken, voelen, wat hier in belangrijk is voor je en wat zich openbaart aan inzichten.

Er zijn verschillende werkvormen, zoals: tafelopstellingen, emotioneel lichaamswerk, haptonomie, magnetiseren, ‘tekenen’ en energetische oefeningen. Ook is er aandacht voor wat er zich ondertussen in je lichaam afspeelt, ook qua ademhaling als we een bepaald onderwerp onder de loep nemen. Soms kunnen er emoties vrij komen.                                          

Er komt als het ware een vergrootglas op het aandachtspunt, dat reacties, patronen, duidelijk maakt. Aan de hand daarvan krijg je een soort huiswerk mee hetgeen je tussen de afspraken door als handvat bij je hebt.
Vraag kan zijn wat deze manier van werken met je lichamelijke, geestelijke spanningen kan doen. Wanneer je meer duidelijkheid in je zelf ervaart, gaat dit gepaard met meer rust in je lichaam. Alsof je zo’n kinderspeeltje hebt waarin de sneeuw begint te bewegen wanneer je het schudt en weer tot rust komt als je het neerzet, terwijl je er lang genoeg naar kijkt en er deel van bent. Rust. Aarde(-n).


Het is niet precies aan te geven hoeveel sessies er nodig zijn. Wel: dat het steunend kan zijn om te beginnen en je het gevoel kunt ontwikkelen dat je zelf weer beheer kunt krijgen over je eigen lichaam, - klachten, -energie en je eigen leven.